Boot verf

Boot verf

Voor de boot verven zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. De toepassing en het materiaal zijn belangrijk om rekening mee te houden. Een boot staat bloot aan de weersinvloeden en zal regelmatig onderhoud nodig hebben. Kleine mankementen kunt u het beste snel oppakken om rot of erger te voorkomen. De boot voorzien van een fris likje verf laat de boot ook weer mooi glanzen en is dan tevens beter schoon te maken.

Welke boot verf?

Een boot verf is speciale verf die vaak bestand is tegen UV en zoet/zout water. De toepassing waar u de bootverf voor nodig heeft is de eerste uitgangspunt bij het bepalen van de boot verf.

Bootverf onder water:

Onderwater kiest u voor anti-fouling verf, deze coating weert tegen aangroei. Deze verf is bestand tegen oa. zoet-, zout- en brak water. Daarbij moet de verf ook geschikt zijn voor de ondergrond. Er zijn twee soorten antifouling: Zelfslijpende antifouling en harde antifouling. Als uw boot is voorzien van antifouling moet u eerst nagaan welke antifouling er al opzit. Ga met een doek over de antifouling indien deze afgeeft op de doek dan is het een zelfslijpende antifouling.

De zelfslijpende antifouling is een antifouling die gedurende het varen slijt. Voordeel hiervan is dat er geen laagdikte wordt opgebouwd en u dus niet eerst hoeft te schuren.

De harde antifouling wordt voornamelijk toegepast op snelvarende schepen. Deze antifouling behoud zijn sterkte en laagdikte. Een nieuwe laag kan over de oude laag antifouling worden aangebracht, maar na verloop van tijd zult u een lag moeten wegschuren.

Waterlijn verf:

De verf die u nodig heeft voor boven de waterlijn moet bestand zijn tegen water maar tevens ook zonlicht. Bij iedere bootverf staat vermeld of dit geschikt is voor onderwater of bovenwater.

Dekverf:

Het boot dek kunt u lakken en verven. Tevens is er ook antislip verf die voorkomt dat u kunt uitglijden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »